Roadtrip dag 11 – Audierne

Regnvejrsdag… ☔️ Hvad finder man på? Jo, en tur i akvarium med fugleshow!

Her er et par billeder 📷


En ugle i det franske show


Og så hjem og få tørt tøj på!

Vi bor ikke så langt fra en af Bretagnes spidser mod vest, Pointe du Raz, så den skulle selvfølgelig opleves. Vi tog derfor afsted, men jo nærmere vi kom, jo tættere blev tågen…


På vej tilbage gjorde vi holdt ved et lokalt småkagebageri/turistfælde, hvor vi blev nødt til at købe lidt lokale karameller og saltkaramelsauce 😋

Aftensmaden blev indtaget på en lille knejpe ved havnen – det eneste sted vi fandt med plads til os… Men lækre muslinger i karry og sprød’ fish and chips’, god betjening og gode øl opvejer besværet med at finde et sted 😘

Roadtrip 2023 – Rouen – Juno beach

Dag 6 – vi skulle checke ud fra campingpladsen og videre til Canadiernes landingssted under D-dag – Juno Beach. Vi havde bestemt os for at køre via regionshovedstaden for Nordmandiet – Rouen.
Karl og Agnes havde fået opgaven med at gå til bageren for at købe morgenbrød – det klarede de fint. De fik både et rundt brød, en baguette og choko-croissants 🥐🥖🍞. Til morgenmaden fik vi igen bevis på at kommunikation er svært. Karl var i tvivl om hvorledes det runde brød skulle skæres i skiver. Annette foreslog at dele brødet på midten og derefter skære i skiver..

Karl har delt brødet

Karl forsøgte dette, men mente vidst ikke det blev meget nemmere af den grund. Annette havde ment midten på den anden led 😃🥖.
Vi fik hurtigt gjort rent og kom afsted til Rouen.
Vi gik mod kirkerne gennem de smalle middelaldergader med flotte huse.


Vi så Notre Dame kirken – den var imponerede stor. Det lykkedes også Lauge og Annette at finde Rollos (Vikingekonge) grav inde i kirken.

Det var denne dag ret køligt og der var mange chokolade caféer, så det var oplagt at få kakao – og det var godt!

Herefter så vi Højesterets bygningen, som havde fået skudhuller under 2. verdenskrig – en kreativ kunstner havde fyldt nogle af dem med Lego.

Vi købte brød, paté og kirsebær på byens marked og kørte til den nærmest lader og lavede picnic i varmen fra blæsekølerne fra laderne 🔋⚡️

Så gik det ellers afsted mod Caen/Courseulles-sur-Mer. På vejen så vi franskmændene høste og en del skilte til cidre og calvados 😁. Så vi besøgte La ferme du Bout du Chemin. Vi fik en yderst venlig betjening og smagt deres most (Karl), cider og calvados. Alle tre var så gode at vi også tog lidt med videre 😀🙌.

Fremme ved destinationen var der lidt forvirring med at finde nøglen og den dør vi skulle ind af, men efter en uforståelige samtale i telefonen lykkedes det ham at sende en sms jeg forstod 😂 – jeg skal nok øve mig lidt på det franske 😂.
Vi kom ind i en lejlighed i gadeplan der var veludnyttet.

Køkken med opvasker, vaskemaskine, kogeplader, 2 vaske mm

Efter der var lidt køligt (kun lidt over 20c) og Lauge gerne ville have tomatsuppe, så fik vi det med en glimrende brut Cremant til 😀. Ungerne vaskede op (satte i opvaskeren).

God aften – vi går nok en tur. I morgen står den nok på en tur Le Tour de France afslutning i Paris for Karl og undertegnede 🚴‍♀️💛

Dag 2 på den skæve bane

I dag var planen at køre fra Gludsted plantage til Blåhøj ( udtales Blåhyyyv).
Efter morgenmad med havregrød og spejlæg var vi klar til videre færd ud af plantagen og videre på den skæve bane.

Banen bestod nu mest af grus- ikke til de fleste deltagers juble 😒

Målet var stadig langt forude da vi provianterede ved slagteren og spar i Ejstrupholm. Turen gik videre forbi kirken ( med obligatorisk toilet besøg) og videre mod Brande. Hvor vi skulle lidt uden for Ejstrupholm for at finde hyggelig frokostplads med bænke, men efter et par kilometer gav vi op og tog frokosten i stikanten. Lidt efter kom to grå guld cyklende forbi batteridrevet – og de ønskede velbekomme og erklærede om vi ikke vidste der var en bænk 0,5 km væk 😏

Vi fik frokost og videre mod Brande. Vi passerede Monsum – et stort gartneri ved Brande og fortsatte mod Blåhøj efter vi fik is.

Efter godt 37,5 km nåede vi dagens mål ved to shelters i Blåhøj. To shelters på det nedlagte baneareal. Der skulle eftersigende ikke være hverken vand eller toilet, så vi havde medbragt vand og spade. Det viste sig dog at vand var nødvendig (tak eftersom jeg havde slæbt 15 l hele vejen) , men fedt der var lavet toilet ved den nærliggende bålplads.

Efter ankomst kom min kusine (fra gammel Blåhøj ) og børnenes grankusine og granfætter på besøg til en kop rødvin ( koppen måtte de selv medbringe). Det var superhyggeligt – tak for besøget.

I morgen går turen videre mod Sigergaard.

Dag 1 – den skæve bane

Først kørte vi ud til engesvang station hvor vi gjorde klar til turen. Så kørte vi hen til en statue af Tollundmanden

Bilen er pakket hjemmefra

Via kørte videre til Funder ådal og spiste frokost. Her i Ådalen krydsede vi banen mellem Silkeborg og Herning og åen.

Broen over den anden jernbane

Det gik videre gennem slettevandsdalen og ud mod sletterne, hvor vi i Christianshede passerede den nedlagte station.

Ungerne foran den tidligere station

Kort efter på grusstierne nåede vi Hjøllund ved Hovedvej 13 – hvor vi skulle proviantere. De havde alt i den butik; maling, træsko, dagligvarer, is mm

Vi kørte 5 km og fandt nattens shelter midt i den idylliske Gludsted plantage.
3 shelters lige ved sø og mose og vi fik det hele for os selv – lækkert. Der er virkeligt stille.

Aften blev brugt på Uno, madlavning og tur til det nærliggende Stjernekigger tårn.

Slut på første dag.